Jurywinnaar is Suzanne Wouda met haar verhaal 'Spelbreker'. Haar verhaal wordt gepubliceerd op literaire website Hebban.nl en zij gaat met Sebes & Bisseling mee op schrijfmasterclass in Spanje. Het publiek koos het verhaal 'Buitengemeen' van Anton Minkels tot publiekswinnaar. Hij gaat een workshop bij Sebes & Bisseling in Amsterdam volgen.

Paul Sebes en Willem Bisseling lichten in bovenstaande video hun keuze voor het verhaal van de winnaar toe.

De jury over het verhaal van Suzanne Wouda

"Nadat een selectie van tien deelnemers de kans kreeg om hun alinea af te schrijven tot een verhaal van 750 woorden, stond de jury opnieuw voor een moeilijke keuze. Sommige deelnemers hadden een ijzersterke opening, maar maakten de belofte helaas niet waar in het langere verhaal. Anderen ontwikkelden zich gedurende het korte verhaal goed. Na lang overleg kwam de jury tot de conclusie dat twee verhalen met kop en schouders boven de rest uitstaken. Zoals bij elke wedstrijd kan er echter maar één de winnaar zijn. De winnaar van de AVROTROS Schrijfwedstrijd heeft een verhaal geschreven dat op alle fronten klopt. Het roept spanning op, een mysterie en een uitermate beklemmende sfeer die voelbaar is in het gehele verhaal. Daarnaast staat het vol goede beschrijvingen en mooie beelden. Ook maakte dit verhaal de jury nieuwsgierig naar wat de winnaar nog meer in de pen heeft. De winnaar van de AVROTROS Schrijfwedstrijd is SPELBREKER van Suzanne Wouda!

De jury wil daarnaast het verhaal DE VRIJHEID van Liesbeth Bliek een eervolle vermelding geven. Dit verhaal is spannend, gaat onder de huid zitten en kan een heel erg goede basis zijn voor een veel groter verhaal."

Het verhaal van Suzanne Wouda is nu ook te lezen op literaire website Hebban.nl.