De oprichter van Sebes & Bisseling Literary Agency vindt “het genre van de thriller uitermate geschikt om het schrijven van een boek onder de aandacht van het grote publiek te brengen.”

Sebes over De pennen zijn Geslepen

"Ik ben buitengewoon verheugd dat AVROTROS besloten heeft een programma over schrijven en lezen te maken en dat de omroep ons gevraagd heeft hierin schrijfles te geven en te jureren. Het format van de zeven BN'ers en het genre van de thriller zijn uitermate geschikt om het schrijven van een boek goed onder de aandacht van het grote publiek te brengen. Ik weet zeker dat het heel erg leuk, maar ook nog eens informatief gaat worden. En met deze kandidaten, deze jury en dit team wordt het zeker ook nog eens van hoge kwaliteit."

Literair agent

Paul Sebes en Willem Bisseling zijn literair agenten bij Sebes & Bisseling Literary Agency, dat in 1998 door Sebes werd opgericht en waar Bisseling in 2006 kwam werken. Samen vertegenwoordigen en begeleiden zij al meer dan 35 jaar manuscripten van nieuwe en gevestigde auteurs. Het agentschap behoort met circa 250 Nederlandse en duizenden buitenlandse auteurs tot een van de grootste van Europa en bestaat uit een team van twaalf mensen.


Ik vind het genre van de thriller uitermate geschikt om het schrijven van een boek onder de aandacht van het grote publiek te brengen.

Zij geven reeds tien jaar de cursus Debuteren en geven gastcolleges op de UvA, de VU en de Hogeschool van Amsterdam. Zij vertegenwoordigen naast een reeks BN'ers als Isa Hoes, Femke Halsema, Rob Kamphues en Arjen Lubach ook veel literaire, prijswinnende auteurs als Gustaaf Peek, Wytske Versteeg, Myrthe van der Meer, Manon Uphoff en Walter van den Berg. Aan de buitenlandse kant verhandelen zij de rechten van onder meer Stephen King, George Martin, Donna Tartt, David Sedaris, Stephenie Meyer, Veronica Roth en Paul Auster. Samen schreven zij het boek Alweer een bestseller, dat in oktober 2016 verschijnt.