In 2003 zette ze in één klap de Nederlandse literaire thriller op de kaart. Jurylid Saskia Noort is een van de best verkopende thrillerauteurs.

Saskia Noort (1967) is schrijfster en columniste. In 2003 zette ze in één klap de Nederlandse literaire thriller op de kaart. Ze wordt geroemd om haar vertelkunst en haar gave de tijdgeest zeer goed te verbeelden. Ze was best verkopende thrillerauteur in 2010, 2011 en 2012. Van haar thrillers werden in totaal 2,7 miljoen exemplaren verkocht.

Met haar debuut Terug naar de kust vestigde ze haar naam en sindsdien behoort Noort tot de absolute top van Nederlandse schrijvers. Daarna volgden De eetclub, Nieuwe buren, De verbouwing, Koorts en Debet. Onlangs verscheen Noorts nieuwste thriller Huidpijn.

Saskia Noort wordt geroemd om haar vertelkunst en haar gave de tijdgeest zeer goed te verbeelden.

Haar thrillers zijn verschillende keren genomineerd en bekroond met diverse prijzen. Terug naar de kust en De eetclub werden genomineerd voor de Gouden Strop. En voor de Franse vertaling van De eetclub ontving ze de prestigieuze Prix SNCF. Deze prijs is vergelijkbaar met de NS Publieksprijs en wordt toegekend door de Franse lezers.

Haar boeken Terug naar de kust, De eetclub en De verbouwing zijn verfilmd en van haar eerste twee boeken zijn ook theatervoorstellingen gemaakt.

De boeken van Saskia Noort zijn in vele talen vertaald en verschenen in onder andere Albanië, Brazilië, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Griekenland, Italië, Noorwegen, Rusland, Spanje en Zweden.

Saskia Noort schreef en schrijft columns voor onder andere VT Wonen, Playboy, Ouders van nu, Viva, Marie Claire en LINDA.

Saskia Noort studeerde journalistiek en theaterwetenschap in Utrecht. Ze heeft twee kinderen.