De neerlandicus wil met dit programma “de Nederlanders die thuis zitten te ploeteren op een manuscript, inzicht geven in hoe schrijven nu eigenlijk werkt.”

Bisseling over De pennen zijn geslepen

"Eindelijk eens een programma over lezen en schrijven voor een breed publiek. Wat een eer dat wij onze expertise in dit televisieprogramma mogen doorgeven en kunnen laten zien dat schrijven echt vakmanschap is. Er zijn honderdduizenden Nederlanders die graag een boek willen schrijven en uitgegeven willen worden. Met dit format kunnen we inzicht geven in dit proces: niet alleen aan de kandidaten, maar ook aan iedereen die thuis op een manuscript zit te ploeteren. En ook als je niet schrijft, is het interessant om te kijken hoe schrijven nu eigenlijk werkt."

Literair agent

Paul Sebes en Willem Bisseling zijn literair agenten bij Sebes & Bisseling Literary Agency, dat in 1998 door Sebes werd opgericht en waar Bisseling in 2006 kwam werken. Samen vertegenwoordigen en begeleiden zij al meer dan 35 jaar manuscripten van nieuwe en gevestigde auteurs. Het agentschap behoort met circa 250 Nederlandse en duizenden buitenlandse auteurs tot een van de grootste van Europa en bestaat uit een team van twaalf mensen.

Ik wil de Nederlanders die thuis zitten te ploeteren op een manuscript, inzicht geven in hoe schrijven nu eigenlijk werkt.

Zij geven reeds tien jaar de cursus Debuteren en geven gastcolleges op de UvA, de VU en de Hogeschool van Amsterdam. Zij vertegenwoordigen naast een reeks BN'ers als Isa Hoes, Femke Halsema, Rob Kamphues en Arjen Lubach ook veel literaire, prijswinnende auteurs als Gustaaf Peek, Wytske Versteeg, Myrthe van der Meer, Manon Uphoff en Walter van den Berg. Aan de buitenlandse kant verhandelen zij de rechten van onder meer Stephen King, George Martin, Donna Tartt, David Sedaris, Stephenie Meyer, Veronica Roth en Paul Auster. Samen schreven zij het boek Alweer een bestseller, dat in oktober 2016 verschijnt.