Afgelopen zondagnacht sloot de inzendtermijn van de eerste ronde van schrijfwedstrijd De Pennen zijn Geslepen met 1350 inzendingen. De jury heeft de afgelopen dagen flink doorgelezen en is tot een selectie van 10 deelnemers gekomen, die de eerste alinea mag uitwerken tot een verhaal van 750 woorden. Dit zijn ze:

Klik op de namen om te lezen
Bo van Alst – Drones
Eleni Amsulaup – De Zusjes Hartman
Jesse Dijksman – Losgelaten
Christine Ferdinand – Moeder
Liesbeth – De Vrijheid
Anton Minkels – Buitengemeen
Suzanne Muller – Examen
Eelco Rommes – Het Nut van een Kelder
Suzanne – Spelbreker
Sacha Voogd – Pic de Ceuze

De jury over de inzendingen

“Het was behoorlijk koud, donker en nat in de verhalen die werden ingestuurd voor de schrijfwedstrijd van De pennen zijn Geslepen. Daarnaast lagen er vaak lichamen op koude keukenvloeren, bonkten harten in buiken en kelen en sijpelde bloed waar het niet gaan kon.  Het keukenmes was een favoriet moordwapen.
Toch was de kwaliteit van de inzendingen hoog en waren er behoorlijk wat schrijfsels ook echt verrassend. De keuze was niet makkelijk, want er waren tientallen verhalen goed genoeg. Na rijp beraad kwamen wij tot deze tien verhalen, die elk op geheel eigen wijze spanning opbouwen en die ons uitdagen én uitnodigen om meer te lezen. We zijn dan ook zeer benieuwd naar de afloop van deze verhalen en kijken uit naar de complete versies.”

Vanaf volgende week lees je de complete verhalen op avrotros.nl/depennenzijngeslepen. Er kan dan ook op de verhalen gestemd worden voor de publieksprijs. Op 8 december worden de winnaars van de publieks- en de juryprijs bekend gemaakt.