De Schrijfwedstrijd

De 10 genomineerden van de publiekswedstrijd werkten hun spannende verhaal uit. Lees ze hier allemaal.

Lees
De Pennen zijn Geslepen
Rectangle

De Schrijfwedstrijd

Publiekswedstrijd De Pennen zijn Geslepen Dit zijn de Winnaars!

Publiekswedstrijd De Pennen zijn Geslepen Dit zijn de Winnaars!

Jurywinnaar is Suzanne Wouda met haar verhaal 'Spelbreker'. Haar verhaal wordt gepubliceerd op literaire website Hebban.nl en zij gaat met Sebes & Bisseling mee op schrijfmasterclass in Spanje. Anton Minkels werd met 'Buitengemeen' publiekswinnaar.

Publiekswedstrijd De Pennen zijn Geslepen Dit zijn de Winnaars!
 • Jurywinnaar:
  Suzanne Wouda - Spelbreker

  Het begon als een spel. De setting was simpel: zes vrienden, één maïsveld. Wist je dat tussen maïsstengels je zintuigen verdoofd worden? Dat richtingsgevoel verdwijnt? Dat er rijen verderop gruwelijke dingen kunnen gebeuren zonder dat je daar iets van merkt, dat je hooguit wat vervormd geluid opvangt?

  De regels waren simpel. Twee kiezen positie in het veld, vier langs de rand, leggen daar iets persoonlijks neer. Een zwemdiploma, melktanden in een doosje. De opdracht: loop naar de overkant en kom terug met dat zwemdiploma. Ongezien.

  Ik moest met Abe als ‘pakker’ het veld in. Stef, Lotfi en Muis hielden hun persoonlijke voorwerpen omhoog. Als laatste liet Myrthe zien wat ze had meegebracht: een foto. Toen had ik weg moeten lopen.

  Jurywinnaar Suzanne Wouda - Spelbreker
 • Dit zijn de verhalen van de Juryselectie publiekswedstrijd

  Dit zijn de verhalen van de:
  Juryselectie publiekswedstrijd

  10 kandidaten mochten de eerste alinea van hun spannende verhaal uitwerken tot een tekst van 750 woorden. Dit zijn de complete verhalen die kans maakten op de jury- én de publieksprijs!

  Dit zijn de verhalen van de Juryselectie publiekswedstrijd
 • Publiekswinnaar:
  Anton Minkels - Buitengemeen

  Hij voelde onmiddellijk een knoop in zijn maag toen het scherm van zijn tablet oplichtte. Een Skype-oproep. Thijs kende het nummer niet maar opende desondanks de verbinding. ‘Hallo.’ Op de achtergrond zag hij vaag iemand zitten. Geen geluid. ‘Hallo?’ herhaalde Thijs. De camera bewoog zich traag richting de persoon. Thijs zag een wit betegelde ruimte. Niets aan de muren, geen meubels. Enkel die figuur achter in de steriele omgeving. Thijs had de verbinding verbroken als hij niet zo gefascineerd was door dit bizarre tafereel. Hij keek ingespannen, totdat… ‘Lisa?’ Zijn vriendin staarde apathisch in de camera. Ze zei niets, verroerde zich niet. De camera bewoog dichterbij. Thijs schrok van het plotse snerpende geluid. Rechts in beeld verscheen een elektrische zaag.

  Publiekswinnaar Anton Minkels - Buitengemeen
 • Bekendmaking Juryselectie

  Bekendmaking:
  Juryselectie

  13 november sloot de inzendtermijn van de schrijfwedstrijd met 1350 inzendingen. 10 kandidaten werden geselecteerd om hun verhaal uit te werken. Hoe kwamen de juryleden tot hun keuze?

  Bekendmaking Juryselectie
 • Inzendtermijn verstreken Schrijfwedstrijd

  Inzendtermijn verstreken:
  Schrijfwedstrijd

  De eerste ronde van de publiekswedstrijd sloot 13 november met 1350 inzendingen. De jury koos 10 kandidaten, die hun eerste alinea mochten uitwerken tot een kort verhaal. Lees alles over de publiekswedstrijd.

  Inzendtermijn verstreken Schrijfwedstrijd