Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op met de redactie via kunstredactie@avrotros.nl. Vergeet niet de wedstrijdvoorwaarden door te lezen.

- DE INZENDTERMIJN VOOR DE EERSTE RONDE IS INMIDDELS VERSTREKEN -

Aan welke voorwaarden moet mijn werk voldoen?

Lees de wedstrijdvoorwaarden.

Met hoeveel verhalen mag ik meedoen?

Je mag met één verhaal meedoen.

Tot wanneer kan ik mijn alinea insturen?

Je kunt je eerste alinea insturen van 10 oktober t/m 13 november 2016. [LET OP: was 6 november]

Wie mogen er aan de wedstrijd meedoen?

Iedereen mag aan de wedstrijd meedoen. Er zijn geen grenzen aan de leeftijd, je mag amateur zijn of professioneel met schrijven bezig zijn: de wedstrijd staat voor iedereen open.

Mijn afbeelding heeft geen JPEG-formaat. Wat nu?

Open je afbeelding met het programma Paint, dat standaard op je computer zit. Je vindt Paint door op Start te klikken. Kies vervolgens Programma’s, dan Bureau-accesoires en vervolgens Paint. Open de afbeelding (kies bestand > openen) en klik op Afbeelding/ Kenmerken. Nu kun je het bestandsformaat van de afbeelding wijzigen.

Ik heb een eigen website. Mag ik de URL noemen in mijn tekst?

Nee, AVROTROS is een publieke omroep en het is in de Mediawet verboden om te verwijzen en/of door te linken naar andere partijen. Lees ook de wedstrijdvoorwaarden.

Mag ik de foto bij mijn verhaal voorzien van (een watermerk van) mijn logo/website?

Nee, AVROTROS is een publieke omroep en het is in de Mediawet verboden om te verwijzen en/of door te linken naar andere partijen. Lees ook de wedstrijdvoorwaarden.

Ik heb geen computer. Mag ik mijn verhaal per post toesturen?

Dat kan helaas niet. De AVROTROS Schrijfwedstrijd is een online wedstrijd waarvoor uploaden via computer, tablet of smartphone noodzakelijk is. Verhalen die per post toegestuurd worden, worden uitgesloten van deelname.

Kan ik mijn inzending ook online teruglezen?

Ja dat kan. Alle inzendingen zijn, nadat ze door ons zijn goedgekeurd, te zien in de online galerij. Je kunt de verhalen vanuit daar ook via sociale media met je achterban delen.

Waarom zie ik mijn verhaal niet meteen in de galerij nadat ik het geüpload heb?

Een geüpload verhaal komt eerst bij de redactie terecht. Nadat het werk door de redactie is goedgekeurd, verschijnt het in de online Verhalengalerij. Op die manier kunnen we verhalen die niet aan de wedstrijdvoorwaarden voldoen, eruit filteren. ’s Avonds en in het weekend kan er iets meer tijd overheen gaan voordat een verhaal door ons wordt goedgekeurd. Als je verhaal door ons wordt afgekeurd, krijg je daarover bericht.

Hoe lang duurt het voordat een werk door jullie is goedgekeurd?

We proberen inzendingen dezelfde dag nog goed te keuren. ’s Avonds en in het weekend kan er iets meer tijd overheen gaan voordat een verhaal door ons wordt goedgekeurd. Als je verhaal door ons wordt afgekeurd, krijg je daarover bericht.

Gisteren zag ik mijn verhaal nog in de galerij, vandaag is het verdwenen! Hoe kan dit?

Je verhaal zit nog steeds in de galerij, geen zorgen! Bij ieder bezoek aan de galerij wordt de volgorde van de verhalen anders weergegeven. Doordat er ontzettend veel nieuwe verhalen bijkomen, kan het soms lijken of je verhaal is verdwenen. Zoek je eigen verhaal door in het zoekveld, je naam, de titel of een woord uit je verhaal in te voeren en je zult het terugvinden.

Wanneer hoor ik of ik tot de selectie hoor?

In de week van 14 november nemen we contact op met de selectie.

Vanaf wanneer kan er gestemd worden voor de publieksprijs?

Stemmen kan via avrotros.nl/depennenzijngeslepen van 24 november t/m 7 december 2016.