Heb jij het in je om een vlijmscherpe thriller te schrijven? Jaag je zelfs onze juryleden de stuipen op het lijf en vloeit er bloed uit je pen? Doe dan mee aan de publiekswedstrijd van het tv-programma ‘De Pennen zijn Geslepen’!

- DE INZENDTERMIJN IS INMIDDELS VERSTREKEN
-

Schrijf een spannende eerste alinea van 150 woorden die ons naar de keel grijpt. Uit alle inzendingen kiest de jury tien kandidaten die hun alinea mogen afschrijven tot een verhaal van maximaal 750 woorden. Een van de tien kandidaten wordt tot winnaar uitgeroepen.

Het verhaal van de winnaar wordt gepubliceerd op literaire website Hebban.nl en de winnaar volgt een Masterclass Schrijven in Spanje bij literair agenten Sebes & Bisseling.

Als je wint, wordt je verhaal gepubliceerd op literaire website Hebban.nl en volg je een Masterclass Schrijven in Spanje bij literair agenten Sebes & Bisseling. Dus grijp die kans en schrijf je in!
Er worden twee prijzen uitgereikt:

De juryprijs

Het verhaal van de jurywinnaar wordt gepubliceerd op literaire website Hebban.nl. Daarnaast word je uitgenodigd om deel te nemen aan de masterclass ‘Schrijven’. Deze vindt plaats in Zuid-Spanje, waar in een prachtige omgeving de aandacht volledig uitgaat naar de deelnemers en hun teksten. De docenten van deze masterclass zijn onze juryleden, de literair agenten Paul Sebes en Willem Bisseling. De masterclass vindt onder voorbehoud plaats van 18 t/m 21 mei 2017.

De publieksprijs

Op de tien laatste verhalen kan van 21 november t/m 7 december gestemd worden. Degene die de meeste stemmen binnenhaalt, wint de publieksprijs: een cursus Literair Debuteren. Deze cursus wordt in Amsterdam gegeven door onze juryleden en literair agenten, Paul Sebes en Willem Bisseling. Tijdens de cursus word je wegwijs gemaakt in het Nederlandse boekenvak en hoor je wat wel en wat níet te doen bij zowel het schrijfproces als het insturen van manuscripten. De cursus wordt onder voorbehoud gegeven op 10 en 11 februari 2017.

De bekendmaking van de prijswinnaars gebeurt op donderdag 8 december, direct na afloop van de laatste uitzending van De Pennen zijn Geslepen, op avrotros.nl/depennenzijngeslepen.

Hoe doe je mee?

- Schrijf de eerste alinea van een spannend verhaal van maximaal 150 woorden.
- Stuur je verhaal in via het online uploadformulier.
- De alinea's moeten uiterlijk op zondag 13 november bij ons binnen zijn. [LET OP: was 6 november]
- Vanaf dinsdag 15 november nemen we contact op met de mensen die door de jury zijn voorgeselecteerd. Deze tien kandidaten mogen hun alinea uitwerken tot een verhaal van maximaal 750 woorden.

Waar moet je op letten?

- De deelnemer is zelf de schrijver van het verhaal.
- AVROTROS behoudt zich het recht voor om inzendingen waaraan aanstoot genomen kan worden, van deelname uit te sluiten.
- Inzendingen voor de eerste ‘alinea-ronde’ moeten uiterlijk op zondag 13 november om 23:59 uur bij ons binnen zijn. [LET OP: was 6 november]
- Inzendingen voor de tweede ronde moeten uiterlijk zondag 20 november om 23:59 uur bij ons binnen zijn.
- Lees hier alle wedstrijdvoorwaarden. Door deel te nemen aan de wedstrijd ga je met de wedstrijdvoorwaarden akkoord.

Bekijk ook onze pagina met veel gestelde vragen.

Deze schrijfwedstrijd is onderdeel van het televisieprogramma De Pennen zijn Geslepen.

#depennenzijngeslepen
avrotros.nl/depennenzijngeslepen